PEDALS de DONA

EPICENTRE del CICLOTURISME FEMENÍ a CATALUNYA

Pedals de Dona és una marxa cicloturista femenina que es va concebre a Tàrrega i que va celebrar la seva primera edició l’any 2021. Amb la seva bicicleta de carretera, les ciclistes poden escollir entre dos recorreguts diferents i que transcorren per les comarques de l’Urgell, la Segarra i la Conca de Barberà a través de carreteres secundàries asfaltades poc transitades. Durant la cursa totes les inscrites compten amb 4 avituallaments i amb un dinar en travessar la meta.

Actualment, som l’única marxa cicloturista femenina de Catalunya, fet que ens col·loca al centre d’atenció d’aficionades en aquest esport de Catalunya –i d’arreu–. Aquest caràcter diferenciador ens ajuda i contribueix, a la vegada, a promoure el nostre territori i fomentar-lo en els contexts turístic i ciclista. Tant és així, que a la primera edició vam acollir ciclistes de Catalunya, Aragó i el País Valencià.

AMB i PER A DONES

La marxa neix amb una direcció única i clara: fomentar el ciclisme femení de carretera a Catalunya. Dirigim tots els nostres focus a les dones ciclistes aficionades i treballem a cuidar tots els aspectes de la cursa que fan que aquesta sigui la més estimuladora, inspiradora i acollidora possible. Aspectes que, des de la perspectiva d’una dona, és difícil trobar en una mateixa competició de caràcter mixt.

En la nostra voluntat de dirigir la marxa exclusivament a dones, aconseguim que les ciclistes pedalegin sense sentir que formen part d’una minoria. Quan pedalegen amb nosaltres són majoria –absoluta– i comparteixen terreny amb altres participants de la mateixa condició i nivell esportiu. És per això que Pedals de Dona és molt més que una marxa, és un espai perquè pedalin valeroses, i juntes.

història pedals de dona

Sobre nosaltres

El nostre equip es conforma inicialment per la Teresa Balcells i en Julià Màrmol que, després d’organitzar múltiples sortides entre dones conegudes del seu entorn i Lleida, van decidir portar les seves marxes al següent nivell tot ampliant-ne el seu abast. Un cop en marxa Pedals de Dona, s’hi van unir també Joan Casals, Òscar Recuna i la directiva del Club Ciclista de Tàrrega.